Er zijn bij de Triatlon 3 onderdelen.

1/8e: Individueel Volwassenen en Teams (500 m zwemmen-22 km fietsen-5 km lopen)

1/4e: Individueel Volwassenen en Teams (1000 m zwemmen-45 km fietsen-10 km lopen)

Locatie:

Er wordt gezwommen in recreatieplas De Kuil in Prinsenbeek. 

 

Hiernaast ziet u de route van de 1/8e en 1/4e triatlon voor 2024. 

500 m of 1000 m Zwemmen:

Er wordt een driehoek gezommen linksom. Je zwemt rechts van de boeien.

Vanaf een waterstart wordt er naar de overkant gezwommen langs de korte zijde, vervolgens langs de lange zijde, terug te zwemmen voor de 1/8e en de 1/4e doet nog een ronde van 500 m.  Voor dat je over het gras de wisselzone inloopt zal er links en recht een bak met water staan om je voeten in te zetten en het zand af te spoelen. (WETSUIT DRAGEN MAG VANAf 16 TOT EN MET 22,5 GRADEN)

T1

Je loopt over de mat voor de tijdsregistratie, je houdt rechts aan en loopt om de fietsen heen om achteraan richting je fiets te lopen. Alles gewisseld, loop je met de fiets in de hand naar het hek en houd je links aan (langs de speeltuin om bij het hek op je fiets te stappen.

 

22 km of 45 km fietsen:

Zie route hiernaast en hieronder de GPX

De 1/8e rijdt deze 1X en is 22 km lang en de 1/4e rijdt deze 2X.

FFT 2024- Fietsroute.gpx

 

T2

Je  stapt van de fiets bij het hek, loop met je fiets aan de hand over de mat voor de tijdsregistratie, je houdt nu ook weer rechts aan en loopt om de fietsen heen om achteraan richting je hardloopschoenen te lopen. Alles gewisseld, ren je richting het hek, maar voor het hek ga je links af  langs het water en daar start je laatste onderdeel.

5 km of 10 km Hardlopen:

Er worden 2 rondes van ongeveer 2,5 kmof 4 rondes van 2,5 km gelopen met verzorging langs de kant. Bij de eerste ronde loop jje over het terrein van Boomkwekerij Poppelaars. Je  loopt NIET over het terrein waar je gaat finishen. Na 2 rondjes houd je links aan, om te finishen. Loop tot over de mat en vergeet vooral niet te lachen. Wie weet wordt je op de foto gezet. :-)

Fit_Forward_triatlon_hardlopen 2023.gpx

Na het volbrengen van de triatlon ontvang je een mooie medaille. Geen finish is helaas geen medaille.

 

Wil je met succes de finish halen biedt Fit Forward verschillende trainingen aan om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je wedstrijd. Of het nu je eerste is of je je tempo wilt vergroten op de sprint afstand. Dat maakt een 1/8e triatlon zo leuk. Het kan een begin zijn van een nieuwe sport en voor de ander is het een moment om te knallen op of gewoon te kijken waar je staat aan het begin van dit triatlon seizoen.