De 1/8 Fit Forward triatlon vind plaats op 29 mei 2022 bij Zwemplas de Kuil.

De Fit Forward triatlon wordt dit jaar voor de eerste keer georganiseerd en wil dit voor iedereen toegankelijk maken. Is het je eerste triatlon, of wil je kijken waar staat aan het begin van het seizoen. of wil je je tijd verbeteren.  

Het is een Non-stayer wedstrijd. Dat inhoud dat u tijdens het fietsen minimaal 12 meter van je voorganger rijdt. U mag niet achter/naast een andere fietser blijven hangen. U heeft 30 seconde tijd om uw voorganger in te halen en afstand te nemen bij het inhalen. Zorg er dus niet voor dat een ander in uw wiel kan blijven hangen. Hier kunnen straf minuten gegeven worden. 

Meer regels over o.a. stayeren vind u in het regelement van de Nederlandse Triatlon Bond.

Er zijn verschillende categorieën:

1. Kinderen vanaf 8 jaar (100 m/250m zwemmen-5/10 km fietsen-2,5 km lopen)

2. Volwassenen individueel (500 m zwemmen-20 km fietsen-5 km lopen)

3. Team triatlon (500 m zwemmen-20 km fietsen-5 km lopen)

Via het inschrijfformulier kunt u uw categorie selecteren.

De start:

De start zal plaats vinden om 9.00 voor de jeugd en om 10.00 voor volwassenen

Prijsuitreiking:

De prijsuitreiking zal om 11.30 uur plaatsvinden of als de laatste eerder over de finish is. Voor de kinderen zal dit plaats vinden als het laatste kind is gefinisht.

Parc Ferme:

U kunt u fiets vanaf 7.30 inchecken en stallen in Parc Ferme. Vanaf 13.00 sluit Parc Ferme. Zorg er dus voor dat u tijdig uw spullen verwijderd na 13.00 verwijderen is mee helpen opruimen. :-).

Verantwoordelijkheid:

Alle deelnemers dienen de regels van het evenement en de regelementen van de Nederlandse Triathlon Bond te kennen. Zij dienen de aanwijzingen van de organisatie, verkeersregelaars en alle leidende partijen op te volgen.
Als deelnemer ben zelf verantwoordelijk voor deelname aan deze triatlon en kunnen geen enkele aansprakelijkheid toekennen aan de organisatie van de Fit Forward Triatlon.