De 1/8 Fit Forward triatlon vind plaats op 28 mei 2023 bij Zwemplas de Kuil.

De Fit Forward triatlon wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd en wil dit voor iedereen toegankelijk maken. Is het je eerste triatlon, of wil je kijken waar staat aan het begin van het seizoen, of wil je je tijd verbeteren.  Deze gezellige, kleinschalige triatlon in Brabant is 1 van de eerste triatlons van het seizoen. 

Het is een Non-stayer wedstrijd. Dat inhoud dat u tijdens het fietsen minimaal 12 meter van je voorganger rijdt. U mag niet achter/naast een andere fietser blijven hangen. U heeft 30 seconde tijd om uw voorganger in te halen en afstand te nemen bij het inhalen. Zorg er dus niet voor dat een ander in uw wiel kan blijven hangen. Eigenlijk komt het er in het kort op neer dat u strijdt tegen de elementen en tegen uw mede atleten om het beste uit u zelf te halen op deze mooie dag.

Er zijn verschillende categorieën:

1. Kinderen vanaf 8 jaar (100 m/250m zwemmen-5/10 km fietsen-2,5 km lopen)

2. Volwassenen individueel (500 m zwemmen-20 km fietsen-5 km lopen)

3. Team triatlon (500 m zwemmen-20 km fietsen-5 km lopen)

Via het inschrijfformulier kunt u uw categorie selecteren.

De start:

De start zal plaats vinden om 9.00 voor de jeugd en om 10.30 voor volwassenen

Prijsuitreiking:

De prijsuitreiking jeugd om 10.15 en volwassenen 13.00 uur plaatsvinden.

Parc Ferme:

U kunt u fiets vanaf 7.30 inchecken en stallen in Parc Ferme. Vanaf 14.00 sluit Parc Ferme. Zorg er dus voor dat u tijdig uw spullen verwijderd na 14.00 verwijderen is mee helpen opruimen. :-).

Verantwoordelijkheid:

Alle deelnemers dienen de algemene voorwaarden te kennen. Zij dienen de aanwijzingen van de organisatie, verkeersregelaars en alle leidende partijen op te volgen.
Als deelnemer ben zelf verantwoordelijk voor deelname aan deze triatlon en kunnen geen enkele aansprakelijkheid toekennen aan de organisatie van de Fit Forward Triatlon.