De 1/8 Fit Forward triatlon vind plaats op 28 mei 2023 bij Zwemplas de Kuil.

De Fit Forward triatlon wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd en wil dit voor iedereen toegankelijk maken. Is het je eerste triatlon, of wil je kijken waar staat aan het begin van het seizoen, of wil je je tijd verbeteren? Deze gezellige, kleinschalige triatlon in Brabant is éen van de eerste triatlons van het seizoen. 

Het is een Non-stayer wedstrijd. Dat inhoud dat u tijdens het fietsen minimaal 12 meter van je voorganger rijdt. U mag niet achter/naast een andere fietser blijven hangen. U heeft 30 seconde tijd om uw voorganger in te halen en afstand te nemen bij het inhalen. Zorg er dus niet voor dat een ander in uw wiel kan blijven hangen. Eigenlijk komt het er in het kort op neer dat u strijdt tegen de elementen en tegen uw mede atleten om het beste uit u zelf te halen op deze mooie dag.

Er zijn verschillende categorieën:

1. Volwassenen individueel (500 m zwemmen-20 km fietsen-5 km lopen)

2. Team triatlon (500 m zwemmen-20 km fietsen-5 km lopen)

Via het inschrijfformulier kunt u uw categorie selecteren.

 

Programma wedstrijd dag 

7.30 – 8.30 Afhalen startnummers

7.30 – 8.45 Bike Check-in

8.50             Briefing bij het water

8.55             Gelegenheid tot in zwemmen

9.00-11.00  Start/finish triatlon

11.15           Prijs uitreiking volwassenen

12.15           Sluiting Parc Ferme

De start:

De start zal plaats vinden om 9.00 en om 9.05.  De nummer 1 tot en met 90 starten om 9.00. De nummers 91 tot en met 185 starten in wave 2. Let goed op dat u in de juiste wave start. Start u niet op de juiste tijd, heeft u geen uitslag en dat zou toch zonde zijn. U heeft 2 uur de tijd om de 1/8e triatlon te finishen. 

Prijsuitreiking:

De prijsuitreiking zal om 11.15 plaatsvinden.

Er zijn prijzen voor de eerste 3 heren en dames per categorie. De prijzen worden beschikbaar gesteld door Triatlon accessoires uit Volkel.

Voor de 3 beste teams zijn er bloemen en voor het snelste team een verrassingspakketje,

Parc Ferme:

U kunt u fiets vanaf 7.30 inchecken en stallen in Parc Ferme. Vanaf 12.15 sluit Parc Ferme. Zorg er dus voor dat u tijdig uw spullen verwijderd.  Na 12.15 verwijderen is mee helpen opruimen. :-).

Verantwoordelijkheid:

Alle deelnemers dienen de algemene voorwaarden te kennen. Zij dienen de aanwijzingen van de organisatie, verkeersregelaars en alle leidende partijen op te volgen.
Als deelnemer ben je zelf verantwoordelijk voor deelname aan deze triatlon en kunnen geen enkele aansprakelijkheid toekennen aan de organisatie van de Fit Forward Triatlon.