Vrijwilligers Fit Forward Triatlon

Op 28 mei 2023 organiseert Fit Forward de 2e editie van de Fit Forward Triatlon bij De recreatieplas De Kuil.

Om de triatlon tot een succes te maken zijn er vele vrijwilligers nodig om de deelnemers te begeleiden en verzorgen. Zonder vrijwilligers, geen triatlon.

Vanaf zaterdagmiddag 12.00 tot zondagmiddag 16.00 zijn er verschillende werkzaamheden te verrichten. Om de werkzaamheden te verrichten hebben we extra handen nodig voor verschillende functies. 

De functies:

1. Ondersteuning organisatie

2. Opbouw en afbouw

Vanaf zaterdag kan er begonnen worden met het in gereed brengen van de route, parc ferme, start/finish ruimte. 

3. Verkeersregelaars/begeleiding deelnemers
Tijdens de triatlon is er een organisatie ingeschakeld om op de cruciale punten het verkeer te regelen en de deelnemers veilig te laten deelnemen aan de triatlon. Naast  de verkeersregelaars zijn er vrijwilligers nodig die de deelnemers bij splitsingen op de route de juiste weg wijzen. Aanmoedigingen zullen de deelnemers ook op prijs stellen. Het kan vanzelf sprekend zijn, maar in een wedstrijd kan je je als deelnemer vergissen bij een splitsing. Dan ben jij als begeleider van de deelnemers de aangewezen persoon om ze de weg te wijzen. Verkeersregelaars zijn aanwezig vlak na de zwemstart om 9:00 uur, en blijven op hun post tot de laatste atleet is gepasseerd (hier zoeken we nog een achterfietser voor) 

4. Zwemmersbegeleiding

Zwemmen in De Kuil is overzichtelijk maar voor ieders veiligheid is Reddingsbrigade Breda ingeschakeld. Om de reddingsbrigade te ondersteunen zoeken we mensen die het leuk vinden om op een sup/kano/bootje de extra ogen van de reddingsbrigade te zijn. Je start om 9.00 en blijft op het water tot de laatste deelnemer uit het water is. (uiterlijk 11.00) Mocht je het leuk vinden om de zwemroute uit te zetten dan start je om 7.00. Indien mogelijk doen we dit op zaterdagmiddag.

5. EHBO

Ondanks dat de organisatie er alles aan doet om de triatlon zo veilig mogelijk te laten verlopen kan er onverhoopt iets gebeuren waarbij medische hulp verleend moet worden. De Fit Forward Triatlon zal hiervoor EHBO evenementen team Breda inschakelen. Voor ondersteuning van dit team kunnen wij mensen gebruiken die een EHBO diploma hebben.

6. Verzorgingsposten

Op het loopparcours en bij de finish zal er een verzorgingspost ingericht worden. Er zijn mensen nodig om de bekertjes met water en energie drank/gels aan te reiken aan de deelnemers. De verzorgingsposten moeten constant goed worden bevoorraad, zodat er altijd genoeg vocht en voeding aanwezig is voor onze atleten. Iemand zal met fiets/auto op het parcours rijden om dit te realiseren

7. Wisselzone

De wisselzone is vanaf 7.30 tot 13.00 bemand of als Parc Ferme eerder leeg is. Tijdens die ochtend is dat een belangrijke plek met een gevarieerd takenpakket. Voor deze functie hebben we veelzijdige mensen nodig, het liefst met wat kennis en ervaring binnen de triatlonsport.

8. Start en finish ruimte

Bij de start/finish van het lopen en fietsen zijn mensen nodig die dit in goede banen leiden. Toezien op het op/afstappen, door de wedstrijdspanning kan het voorkomen dat de overgangen niet altijd soepel verlopen en dan is het handig als er mensen zijn die er op toezien of alles goed verloopt. De mensen lopen in Parc Ferme, de juiste richting naar de wisselzone wijzen. Na het finishen hebben de atleten behoefte aan een warme opvang en verzorging in de vorm van eten en drinken. Hoe leuk is het als je bij de finish je medaille om je nek gehangen krijgt met een welverdiende felicitatie. Hier zoeken we mensen voor die de deelnemers een warm ontvangst kunnen bieden.

9. Afhalen startbewijzen

De startbewijzen kunnen ruim een uur voor aanvang van de wedstrijd afgehaald worden. Om deze te overhandigen moeten deze zorgvuldig worden samengesteld en overhandigd aan de deelnemers. Het klaar maken kan al 1 week voorafgaand van de start. Er zal een uitgifte punt worden ingericht waar de deelnemers hun bewijzen kunnen afhalen. Je snapt dat de deelnemers vol enthousiasme, wedstrijdspanning bij je komen. Het is jouw taak om ze met veel enthousiasme te ontvangen en vooral de rust te bewaren om de administratieve handelingen te verrichten. In de envelop zit o.a de startbewijzen en enkelchip. Je overhandigd de envelop na dat de licentie is gecontroleerd en €5,00 borg is betaald voor de chip. Na afloop uiterlijk 13.00 zal de laatste zijn chip hebben ingeleverd. 

10. Foto/video/drone

We zijn op zoek naar enthousiaste fotografen en filmfanaten die onze deelnemers een blijvende herinnering aan de 1e Fit Forward triatlon willen bezorgen. Ben jij die enthousiaste fotograaf, filmer die  tijdens de wedstrijd de deelnemers van de Fit Fit Forward triatlon digitaal vast legt? Je stelt je foto’s/video's kosteloos beschikbaar stelt aan de Fit Forward triatlon en haar atleten.

 

Ben jij na het lezen van de informatie enthousiast geworden om te helpen bij deze 1e editie van de Fit Forward triatlon? Meld je dan direct aan via:

info@fit-forward.nl 

Geef tevens aan vanaf wanneer je beschikbaar bent en welke functie je zou willen uitvoeren.

Heb je nog vragen, stel ze gerust via het zelfde mail adres.